RTL XL Directe Links

Het Nederlandse (nou ja, officiƫel Luxemburgs) TV station RTL heeft een paltform genaamd RTL XL. Hierop publiceren ze video's. Met alle ontwikkelingen in de wereld, is het soms handig om die video's te kunnen bekijken. Helaas eist RTL XL het gebruik van Silverlight, ook al zijn niet alle video's verpest met DRM. Vooral de nieuwsvideo's zijn - gelukkig - DRM-vrij. Maar: Silverlight - of Moonlight - op Linux blijft niet bepaald probleemloos...

Het Nederlandse (nou ja, officiƫel Luxemburgs) TV station RTL heeft een paltform genaamd RTL XL. Hierop publiceren ze video's. Met alle ontwikkelingen in de wereld, is het soms handig om die video's te kunnen bekijken. Helaas eist RTL XL het gebruik van Silverlight, ook al zijn niet alle video's verpest met DRM. Vooral de nieuwsvideo's zijn - gelukkig - DRM-vrij. Maar: Silverlight - of Moonlight - op Linux blijft niet bepaald probleemloos.

Dus wilde ik de video's kunnen zien zonder Moonlight op m'n Linux systemen te moeten hebben. Na wat coden kan ik nu directe links naar de video's op RTL.nl en RTL XL krijgen. De video's kunnen dan met bijvoorbeeld VLC of MPlayer afgespeeld worden. Allemaal dankzij GreaseMonkey en wat mad coding skillz ;-)

Als je Firefox gebruikt, installeer dan GreaseMonkey en het user script. Voor andere browsers moet je deze pagina lezen over de mogelijkheden voor het gebruiken van het script. Het script voegt een link naar de video toe als een pagina van RTL een video heeft.

De code valt onder GPLv3 (ik zal binnenkort de licentie-informatie in het script bijwerken). Je kunt de Git repository hier bekijken of clonen van git://git.simply-life.net/simply-life.net/userscripts/rtlnl_media_url.

Anoniem's picture

Re: RTL XL Directe Links

Mooi werk, alleen pakken zowel GNOME Mplayer als VLC Media Player de stream niet goed: ze stoppen al na 2s. Zou je dit willen repareren?

ChEeTaH's picture

Re: RTL XL Directe Links

M'n script geeft alleen de link naar de stream, over de stream zelf heb ik helaas geen controle. Daar is voor zover ik weet geen oplossing voor.

Anoniem's picture

Re: RTL XL Directe Links

Jammer! Toch bedankt voor 't maken van het script.

Anonymous's picture

Re: RTL XL Directe Links

Maar: Silverlight - of Moonlight - op Linux blijft niet bepaald probleemloos.

Anoniem's picture

Re: RTL XL Directe Links

Functioneert het nog na de laatste rtl wijziging (overgang naar Silverlight 5) ?